Futbolda unutulmaz "geri dönüşler"
Alman teknik adam Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool, 14 yıl önce de aynı maç içinde 3-0'dan skoru 3-3'e getirmeyi başarmış ve penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştü.
İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Liverpool ile İtalyan ekibi Milan karşılaşmıştı.
İlk yarısı Milan'ın 3-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ikinci yarısına farklı bir havayla çıkan İngiliz ekibi, 7 dakikada bulduğu 3 golle skoru 3-3'e getirdi.
Finalin uzatma bölümünde iki takım da gol bulamayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Maçta 3-0 geriye düşen Liverpool, penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak kupayı kazandı.
9. final heyecanı
Barcelona'yı Divock Origi ve Georginio Wijnaldum'un ikişer golüyle 4-0 yenen ve kupa dışında bırakan Liverpool, turnuvada 9. kez finale yükselme başarısı gösterdi.
İngiliz temsilcisi, bu alanda 16 final gören Real Madrid, 11 kez finale çıkan Milan ve 10 kez final oynayan Bayern Münih'in ardından Juventus ile dördüncü sırada yer aldı.
Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez finale çıkan Liverpool, 2008 ve 2009'da final oynayan Manchester United'ın ardından bunu başaran ikinci İngiliz takımı oldu.
Cengizli Roma da Barça'ya o acıyı yaşattı
Liverpool'un başarısının ardından UEFA'nın yaptığı organizasyonlarda benzer maç çevirme hikayeleri de gündeme geldi.
İspanyol ekibi Barcelona, geçen yıl da İtalyan temsilcisi Roma karşısında geri dönüşün kurbanı olmuştu. İlk maçı 4-1 kazanan Barcelona, milli futbolcu Cengiz Ünder'in de formasını giydiği Roma'ya rövanşta 3-0 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etmişti.